Projects by the students of the
Bachelor Major in Art, Major in Design,
and the Master in Eco-Social Design

Wrapping up the future

Student
Supervisor/s
Study Programmes

MA Eco-Social Design – Graduation Project

Session

2020.1

The project starts with the need to preserve small scale farms, which are essential not only for food security but also to protect the landscape and to preserve ecosystems.
The research analyses in depth the complexity of the farm Sockerhof, located in Malles, in Upper Val Venosta, which is the partner of the thesis. Through this research, a product was developed that brings together local resources and skills: the beeswax wraps. This is a reusable packaging that connects the farm with the customers through funny illustrations about farm life. The visual design communicates the ongoing processes and future ideas!
This project aims to spread sustainable ways of agriculture and the passion to maintain biodiversity.

 

Il progetto prende avvio dall’esigenza di tutelare le aziende agricole di piccole dimensioni, essenziali non solo per la sicurezza dei prodotti alimentari ma anche per la protezione del paesaggio e la salvaguardia degli ecosistemi.
La ricerca ha interessato le complesse dinamiche dell’azienda agricola Sockerhof, situata a Malles, in Alta Val Venosta, che è stata il partner della tesi. Grazie a questa ricerca si è potuto sviluppare un prodotto che coniuga risorse e competenze locali: la pellicola in cera d’api, un imballaggio riutilizzabile che mette in collegamento azienda agricola e clienti attraverso simpatiche illustrazioni della vita di campagna, con un visual design che trasmette la conoscenza dei processi in corso e delle idee future
Il progetto punta alla diffusione delle tecniche agricole sostenibili e della passione per una durevole biodiversità.